Nervi de oțel pentru eliberarea unui document. La Serviciul Pașapoarte Iași ajung zilnic 200 de cereri

Data publicării:
COPERTA AGLOMERATIE BULETINE

La Serviciul de Pașapoarte Iași ajung zilnic câte 200 de cereri pentru obținerea documentelor. Activitatea angajaților de la ghișee s-a intensificat de la începutul lunii august, de când s-au întors în țară cei care muncesc în alte state europene: "Pentru copii. Vrem să plecăm la muncă înapoi şi trebuie să facem paşaport."

"Noi avem biometrice moldovenești, dar facem românești, care sunt pe cinci ani."

Zilnic, 100 de persoane solicită pașaport temporar. Avantajul e că îl primesc în două ore, spre deosebire de pașaportul biometric ce nu poate fi eliberat mai devreme de două săptămâni de la data depunerii cererii.

"De la cinci dimineață am stat la rând. Îmi fac un pașaport temporar valabil pentru un an de zile pentru că mă grăbesc să mă întorc înapoi."

Comisar şef Nicoleta Nistor, directorul Serviciului de Paşapoarte Iaşi: "Foarte multe solicitări am primit prin intermediul consulatelor și al ambasadelor."

Agitaţie şi nervi la Serviciul pentru Evidenţa Populaţiei din Bacău unde așteptarea pentru un buletin este lungă.

Lenuța Lascarache, șeful Serviciului de Evidența Persoanelor:"Ne confruntăm cu o aglomeraţie destul de mare, în special persoane venite din străinătate care solicită eliberarea actelor de identitate pentru ei sau familie. Avem undeva 240-250 de cereri pe zi."

"Foarte greu se avanseză, e un singur ghişeu. Ar trebui să fie două ghişee, sunt oameni mulţi," se plânge un cetăţean aflat la rând. 

Ca să nu aştepte aproape o lună, oamenii pot solicita eliberarea în regim de urgenţă a cărţii de identitate. În funcţie de caz, documentul poate fi emis între trei şi 5 zile, fără plata unei taxe suplimentare.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri