O sută de persoane stau zilnic la rând pentru tratament la Institutul Oncologic

Data publicării:
vindecarea 20pe 20lista 20de 20asteptare-47705

Maria Hulubencu a fost diagnosticată cu cancer în urmă cu mai puțin de o lună şi este nevoită să aştepte în fiecare zi câte patru ore pentru radioterapie. Se tratează la singurul accelerator de particule din Iaşi, unul vechi şi care se defectează des.În situaţia ei sunt peste 100 de pacienți care vin zilnic la terapie.

Iar asta deşi în Iaşi a fost inaugurat în plină campanie electorală, după opt luni de la deschidere, cel mai modern Institut Oncologic din ţară. Secţia de radioterapie însă, cu două acceleratoare de particule şi cu un aparat de brahiterapie noi, are încă uşile închise.

Două dintre aparate ar putea fi utilizate de pacienţi cel mai devreme în martie iar al treilea aparat abia din luna iunie. Aceasta nu este singura problemă a Institutului. Spitalul are datorii la furnizorii de medicamente de 4,5 milioane de lei deoarece banii de la Casa de Asigurări de Sănătate vin prea târziu.

Institutul de Oncologie reprezintă o investiţie de peste 30 de milioane de euro şi de care beneficiază pacienţi din toată Moldova.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri