Operațiile la Spitalul de Recuperare din Iași, amânate pentru încă două săptămâni din cauza lucrărilor

Data publicării:
lucrari recuperare

Reabilitarea celor trei săli de operaţie de ortopedie şi ORL a început din start cu o întârziere de câteva zile. Pe parcurs, lucrările s-au dovedit mai complexe decât se așteptau constructorii și așa s-a ajuns în final la o întârziere de două săptămâni. Situația îi pune în dificultate pe medici, dar mai ales pe pacienți. 

Avem dificultăţi pentru că bolnavii au fost programaţi deja, există o lungă listă de aşteptare la care se adaugă cazurile noi care vin, suntem chiar în dificultate în momentul când întâlnim persoane care au nevoie urgentă de operaţie şi sigur că este un lucru neplăcut. Cred că sunt peste 200 de pacienţi, numai astăzi am primit încă 4 noi cereri, deci ei vin,” a declarat prof. dr. Dan Mârţu, medic ORL la Spitalul de Recuperare din Iaşi.

În ciuda întârzierii, conducerea spitalului nu se gândește totuși să ceară daune firmei de construcţii.

„Avem prevăzute clauze contractuale ce prevăd penalităţi, dar nu putem spune că e vina exclusiv a constructorului. Bineînţeles că au apărut şi inevitabilele lucrări suplimentare, prin urmare termenul de finalizare a lucrării se decalează cu două săptămâni,” a explicat Carmen Cumpăt, managerul Spitalului de Recuperare Iaşi.

Valorea investiţiilor la blocul operator al Spitalului de Recuperare se ridică la 300.000 de lei, bani alocaţi de Primărie, Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate, dar şi din bugetul unităţii medicale. 

CITEȘTE ȘI:

La spitalul de Recuperare din Iași pot fi făcute teste de densitate osoasă. Timp de un an, pacienții au fost plimbați pe la alte secții

Bolnavii de la Spitalul de Recuperare din Iași vor fi programați și diagnosticați online

Aparat unic în ţară, la Spitalul de Recuperare din Iaşi


Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri