Pacienții vor fi transportați de zece ori mai repede la operație la Spitalul de Urgențe din Iași

Data publicării:
lift2

Liftul dat în folosiță la Spitalul Sfântul Spiridon va transporta tărgile cu pacienţi până la sălile de operaţii, în salonele de ortopedie şi de chirurgie.

„Este un eveniment extrem de important pentru pacienţi, pentru politraumatism în mod special şi pentru pacientul critic. Se scurtează timpii, pacientul nu mai merge pe afară unde erau cam 10 minute până să ajungă în sala de operaţie, timpul s-a scurtat la maximum 1 minut jumătate - două,” a explicat Ioan Bârliba, managerul Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi.

De câştigat vor avea pe lângă bolnavi şi cadrele medicale.

„Și pentru personal este un grad de confort, pentru că, pe lângă pacient, noi vom munci în condiţii mult mai bune din perspectiva pacientului chirurgical, ortopedic sau de terapie intensivă,” a precizat medicul Diana Cimpoeşu, purtătorul de cuvânt al Spitalului ''Sfântul Spiridon'' Iaşi.

Conducerea spitalului are în plan şi realizarea unei pasarele care să facă legătura între Unitatea de Primiri Urgenţe şi secţiile de gastroeneterologie, oftalmologie şi cardiologie, pe unde trec zilnic peste 250 de pacienţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri