S-au afişat rezultatele la Bacalaureat. Judeţul Iaşi se află pe locul doi în ce priveşte promovabilitatea

Data publicării:
rezultate bac toamna

După câteva ore în care au aşteptat afişarea rezultatelor, unii tineri au izbucnit în lacrimi când şi-au văzut rezultatele. Dacă pentru unii lacrimile au fost de fericire, pentru cei mai mulţi momentul le-a năruit aşteptările.

"15 sutimi îmi mai trebuiau la matematică."

"5,50, aveam nevoie de 6. - La ce ai dat? - La fizică, aveam nevoie de 6. - Dezamăgit? - Depun contestaţie. La fizică credeam că sunt bun, dar fix la fizică am picat."

"Am stat să învăţ să îl iau măcar tura asta, dar..."

Cei care au văzut în dreptul lor reuşit au răsuflat uşuraţi. 

"Sunt fericită, deci am luat 8,50 şi în prima sesiune am luat 4,55 şi am fost prea dezamăgită. A fost un impuls, mai bine spus, şi sunt fericită că am promovat şi nu mai am alte griji pe cap, am scăpat. A fost o vară de neuitrat, cred că o să o ţin minte toată viaţa."

" - A câta oară îl susţii? - A treia oară la biologie, biologia mi-a dat de furcă. În rest, româna şi matematica cu succes din prima. - Şi cât ai luat? - 8,25."

Promovabilitatea la nivelul judeţului a fost de 34,15%, cu 10 procente peste media naţională.

"Notele mari sunt mai puţine şi segmentul de absolvenţi care s-a prezentat anul acesta în toamnă, ca şi în anii anteriori, e un segment al absolvenţilor mai puţin pregătiţi. Nu avem note de 10, medii nici între 9 şi 9,99, sunt însă 23 de elevi care au medii între 8 şi 8,99, ceea ce denotă şi existenţa unor candidaţi buni," a declarat profesorul Camelia Gavrilă, inspector general al IŞJ Iaşi.

Candidaţii nemulţumiţi de rezultate pot depune contestaţie, iar notele finale vor fi afişate vineri, pe 4 septembrie.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri