Sindicaliştii din Sănătate anunţă că vor relua protestele

Data publicării:
protest sanitas

Două ore a durat şedinţa dintre liderii de sindicat şi Codrin Scutaru, secretarul de stat în Ministerul Muncii, iar întrevederea s-a desfăşurat cu uşile închise. Reprezentanţii Sanitas i-au prezentat secretarului de stat problemele cauzate de lipsa de personal şi au reclamat nivelul redus de salarizare, în special în centrele de asistenţă socială. "O veste bună pe care le-am dat-o colegilor din sindicate este creşterea salariului minim pe economie de la 850 de lei, cât este în momentul de faţă, la 900 de lei în primă fază. Apoi vom merge mai departe, în anul 2015 vom avea două creşteri în semestrul I cu 75 de lei şi în semestrul II cu 75 de lei," a promis Codrin Scutaru, secretar de stat Ministerul Muncii.

Soluţia nu i-a mulţumit însă pe reprezentanţii Sanitas, care doreau majorarea salariilor cu 10 la sută. "Înseamnă că asistenţii medicali ajung la salariul minim şi nu le măreşte şi aşa că nu o să fie mulţumiţi şi o să fie o revoltă puternică în sistemul de Sănătate," a declarat Viorel Tănase, preşedintele Sanitas Iaşi.

Oamenii se plâng că lucrează în condiții periculoase și sunt prost plătiți

La şedinţă a participat şi liderul de sindicat de la Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Hârlău, Mihalea Tincu, care a cerut un spor de 50 la sută la salariu pentru condiţii periculoase de muncă: "Aceşti oameni aproape că nu au ce mânca atunci când merg în familiile lor. A se îmbrăca este un lux chiar şi de la second hand, dar agresiunea la serviciu este pe primul loc. Noi trebuie să intervenim în toate cazurile şi atunci suntem muşcaţi, suntem scuipaţi, colegii înjunghiaţi chiar, nu avem niciun fel de protecţie."

La centrul din Hârlău va merge în vizită şi consilierul ministrului Sănătăţii, Gabriel Oprişan, pentru a vedea condiţiile de muncesc cei 180 de angajați.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri