SUCEAVA. Ambulanțe performante, date în folosință după 10 luni

Data publicării:
ambulanta smurd

Soluția pe care au gasit-o responsabilii de la SMURD pentru a folosi cele două mașini de intervenție care au stat in garaj mai bine de 10 luni a fost aceea de a aduce 3 medici rezidenți de anul V de la Iași care se specializează în Medicină de Urgențe.

Și asta deoarece nu au reușit să găsească nicun medic specialist dornic să lucreze pe ambulanțele care ar trebui să ajungă la victimele în stare critică din Botoșani si Suceava, care trebuie stabilizate la locul accidentului inainte de a ajunge la spital.

Ambulanța permite resuscitarea victimelor, conectarea la aparatură de terapie intensivă, dar și proceduri de telemedicină. Adică, medicii de pe ambulanță pot cere sfatul unui coleg specialist din spital cu privire la starea pacientului și felul în care trebuie să intervină.

Medicul Raed Arafat, secretar de stat în Ministerul Sănătății, a venit personal astăzi în cele două orașe pentru a da în funcțiune ambulanțele care, pentru moment, vor lucra numai 12 ore  pe zi. Autoritățile vor încerca în lunile următoare să mai angajeze trei medici pentru ca cele două mașini de intervenție să poată acționa în permanență.

Ambulanțele au fost cumpărate printr-un proiect european și au costat 300 de mii de euro.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri