SUCEAVA. Seceta compromite culturile. Din cauză ca nu a plouat de luni de zile, fermierii nu pot ara pământul

Data publicării:
CAMP SECETA SV

Agricultorii se plâng că în lipsa ploii pământul s-a întărit atât de tare încât nu pot intra cu utilajele în câmp ca să pregătească terenul pentru culturile viitoare. 

"Nu se poate ara, dăm cu discul numai...e consumul mai mare, e muncă multă." 

"Vreau să semăn dar nu știu dacă e o speranță, atâta de uscat e. Vom vedea ce vom face. Am văzut o arătură, aici, mai la vale, ați văzut ce bolovani sunt."

"Să înființăm cultura de grâu nu avem cum, plugul nici n-ai cum să-l bagi, la bolovanii ăștia cu ce ptem să-i fărâmăm. Câtă motorină trebuie să cheltuiești ca să înființezi cultura de toamnă la grâu..."

Autoritățile spun că situația este aproape critică în condiţiile în care, până acum, campania agricolă de toamnă ar fi trebuit să fie aproape gata.

"O problemă foarte mare este cu semănatul la grâu, secară, triticale, pentru că, în momentul de față, s-a însămânțat doar 13 la sută din suprafața propusă pe județ, adică 19.800 de hectare," a explicat Vasile Costan, directorul Direcției Agricole Suceava.

Cum în judetul Suceava sistemele de irigaţii au fost distruse aproape în totalitate, agricultorii nu pot decât să spere că va ploua cât mai curând.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri