Vânzări în creștere la mașinile second-hand - peste 20.000 de mașini, vândute lunar la Iași

Data publicării:
oglinda retroviz

În primele nouă luni un român dintr-o sută şi-a cumpărat o maşină - nouă sau second-hand. Dealerii auto şi administratorii de parcuri auto au raportat că în primele nouă luni s-au vândut aproape 200.000 de maşini. Ponderea cea mai mare au avut-o cele second hand. Explicabil dacă se ţine cont de preţurile mici pe care aceste autoturisme au ajuns să le aibă. În târguri o maşină la mâna a două se vinde în medie cu 5.000 de EURO.

„Piața de second în România nu este reglementată şi poţi să cumperi o maşină modificată, cu kilometraj modificat şi multe alte defecţiunia ascunse. Cumpărătorul unei maşini vechi nu poate să acceadă la o maşină nouă doar din prisma preţului,” a spus Gabriel Manolache, dealer auto.

Dealerii auto spun că singurul avantaj pe care îl oferă o maşină la mâna a doua este cel financiar. Preţul plătit pentru a avea în parcare o maşină este mult mai mic atunci când vine vorba despre o maşină deja folosită. „Prefer una nouă. Nu am încredere în second-handuri. Chiar dacă e mai scumpă. Indiferent. Ce e nou e bun, e sfânt,” a spus un cumpărător.

„Orice autoturism achiziţionat nou vine cu o serie de avantaje pentru cumpărător începând cu o întreţinere foarte ieftină pentru o perioadă de la 5 la 7,8 ani în funcţie de firma producătoare,” a mai spus Gabriel Manolache.

Din cele 200.000 de maşini cumpărate de la începutul acestui an, doar 48.000 sunt noi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri