Sari la conținut
News Alert

Aglomerație în piaţa de miei din Oradea

"- Am luat doi. La ce preț dai bucata?
- Acum, 13 lei kilogramul.
- Bun, așa pe viu.
- Cu 13 îl dă sau și cu 12 (lei-n.n.)? Dacă iau doi?"

În Joia Mare orădenii s-au înghesuit ca să cumpere mieii aduși în piața din Ioșia. Au încercat să negocieze prețurile, dar fără prea mult succes. Au primit o reducere de un leu pe kilogram.

"Se cer 14 lei, 13 lei. La 12 lei  se mai vinde mai rar", spune Gheorghe Dănuleț, cioban

"- Ar negocia oamenii, dar ciobanii nu pot accepta acest lucru!
- De ce?
- Au fost cheltuieli foarte mari, taxă de piață, crotalii acte la doctor, transport", explică Teofil Popuțe.

Sunt clienți care recunosc că preferă să vină în piață pentru că pot alege mielul pe care îl vor sacrifica.

"E pe alese, verificat de medicul veterinar. Este garantat."

Măcelarii spun că ideal ar fi ca mielul cumpărat să aibă peste 15 kilograme.

"- Dacă îl iei la 17 kilograme rămân 10-11 kilograme.
- Care e greutatea ideală a unui miel?
- 15-16-18 kilograme."

Hala de sacrificare a mielor din Ioșia va rămâne deschisă până sâmbătă.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Gabor Szilagyi
Editor web: Adrian Laboş