"Alege prioritățile orașului". Banca Mondială îi invită pe orădeni să aleagă ce investiții vor fi făcute în municipiu

Data actualizării: Data publicării:
Piața_Unirii_Oradea_ghidlocal_4-750x380
sursă foto: Ghid Local

Orădenii sunt invitați la vot de către Banca Mondială. Locuitorii municipiului pot alege ce investiții vor să fie făcute în oraș și zona metropolitană. "Alege prioritățile orașului tău" este o campanie inițiată de organizația mondială și vizează investiții propuse de administrațiile locale pentru reședințele de județ și zonele limitrofe. Acțiunea se derulează la nivel național și se va încheia pe 22 martie.

În lista propusă de municipalitatea orădeană se găsesc zece investiții care nu vizează doar dezvoltarea orașului, ci și zona metropolitană.

"Printre proiectele propuse de primăria Oradea se numără dezvoltarea parcurilor industriale, dar și construirea unui drum între șoseaua de centură și viitoarea autostradă A3. De asemenea, primăria propune și electrificarea căii ferate pe rutele Oradea- Arad și Episcopia Bihor- Cluj-Napoca", a detaliat Bianca Firezar, jurnalist Digi24 Oradea.

"Faptul că Banca Mondială inițiază acest proiect prin care opinia cetățenilor se poate exprima în raport de această ofertă, noi zicem că este ceva foarte bun, cu atât mai mult cu cât zona metropolitană din jurul municipiului este deja în atenția noastră în ceea ce privește, cel puțin, accesibilitatea și orice alte facilități urbane", susține Dacian Palladi, city manager-ul municipiului Oradea.

Orădenii apreciază faptul că sunt consultați în privința investițiilor locale.

"Mi se pare o părere bună, că și tu, ca și cetățean, te poți implica, îți dai opinia."

"Sunt orădeancă de zece ani și m-am implicat foarte mult în viața acestui oraș. Sunt pentru, cu siguranță voi vota."

"Eu, personal, am ales cea care era în lista lor pe ultimul loc, de dezvoltare a Universității Oradea."

"Sunt proiecte care nu depind întru totul de dorința sau de puterea Primăriei, ci de decizii la nivel guvernamental", a atras atenția Dacian Palladi.

Autoritățile promit că vor ține cont de voturile oamenilor.

"După ce aceste proiecte ar urma să fie votate s-ar face o ierarhizare, practic o prioritizare, care ar fi cele mai importante, urmând ca în perioada următoare acestea să fie finanțate ori din buget local, din fonduri europene sau guvernamentale. Ideea este aceea de a prioritiza proiectele", a declarat Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

Campania „Alege prioritățile orașului tău" se încheie pe 22 martie.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Ticu Gheorghiță

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri