Amendă pentru nereguli la biocide. Spitalul din Sighetu Marmației a fost amendat cu 10.000 de lei

Data publicării:
spital MM

Spitalul din Sighetu Marmației, ale cărui pavilioane se întind pe 7 hectare, a fost ridicat acum mai bine de un secol. Unitatea medicală reunește 25 de secții și un total de 725 de paturi. Numai în acest an, inspectorii DSP Maramureș au efectuat trei controaleLa ultimul au aplicat și o amendă de 10 mii de lei. Printre neregulile constante una este foarte gravă: biocidele și antisepticele lipseau din mai multe săli de tratament.

"- Atunci când s-a făcut controlul, biocidele nu erau în toate sălile de tratament prezente.
- Deloc. Nu că erau în dulap sau erau lângă..
- Nu, nu. Nu ne interesează că erau în dulap. Biocidul trebuie să fie acolo unde se utilizează", a declarat Carmen Sima, director adjunct DSP Maramureș.

"Substanța dezinfectantă, dezinfectantul pentru mâini nu era pe chiuvetă, era jos, pe un dulap. Probabil infirmiera, după ce a făcut curat, a spălat chiuveta a uitat să pună dezinfectantul pe chiuvetă. Fetele în dulap aveau toate substanțele dezinfectante", a fost replica Deliei Ivanciuc, directorul de îngrijiri al Spitalului Municipal Sighetu Marmației.

Și igienizarea deficitară din mai multe secții a fost consemnată în raportul neregulilor întocmit de inspectorii de sănătate publică.

"Aceste spații, nefiind ingienizate la data controlului, nu erau curate. În laborator, în blocul alimentar, în secția interne, ORL, ofltalmologie, oncologie, pneumologie…", spune directorul adjunct al DSP Maramureș.

Explicația reprezentanților spitalului: "S-au schimbat, la majoritatea secțiilor, geamurile termopan și asta implică igienizarea ulterioară. Din lipsa banilor nu s-a putut respecta termenul."

"Scuze sunt destule, dar se poate. Și din puțin se poate face mult dacă ar vrea să se gospodărească ca lumea."

Primăria Sighetu Marmației a alocat în acest an spitalului municipal peste o jumătate de milion de lei. Lista de investiții a fost aprobată în această săptămână de consilierii locali.

"În fiecare an am susținut câte o secție și începem să le modernizăm. Cred că problema o are sistemul în sine, proasta finanțare a sistemului și posibilitățile prin care primăriile ar trebui să susțină aceste unități", spune Ovidiu Nemeș, primarul orașului Sighetu Marmației.

Amenda de 10 mii lei a fost plătită, fără a fi contestată. Spitalul Municipal Sighetu Marmatiei nu a înregistrat, în 2015, nicio infecție intraspilacească și nici nu a achizitionat vreodată produse Hexi Pharma.

Reporter: Izabela Jurasko
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri