BASCHET. U18 | Dublă victorie cu Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
sport baschet fete

Jocurile amicale dau speranţă naţionalei de baschet feminin U18 a României în vedera participării la Campionatul European, Divizia B, din Irlanda. Tricolorele pregătite de Cătălin Tănase au pus capăt stagiului de pregătire de la Oradea cu o dublă amicală în compania Ucrainei.

În primul meci România s-a impus în sala „Universitatea" cu 78-26, pentru ca în meciul doi scorul să fie ceva mai strâns, 73-53.

„Au fost două jocuri utile pentru noi. S-a văzut un progres faţă de meciurile trecute din Bulgaria. Suntem pe drumul cel bun", a declarat Cătălin Tănase, selecţionerul României U18.

Jocul de echipă foarte bun al "tricolorelor" a scos în evidenţă tridentul ofensiv Părău-Ferariu-Orban. Cu 14, 11 şi respectiv 9 puncte înscrise, cele trei au fost cele mai bune marcatoare şi în ultimul amical.

„Am încercat să dăm tot ce este mai bun, să avem atitudine. Încă mai avem de reglat unele lucruri pe partea tactică", spune Irina Părău.

„Meciurile acestea ne ajută foarte mult să întărim relaţiile în teren şi să fim mult mai unite şi agresive", spune Maria Ferariu.

Suntem foarte uniţi pe teren şi mă bucur că putem să jucăm şi să batem pe toată lumea peste 30 de puncte", a completat Nicolett Orban.

Naţionala de baschet feminin sub 18 ani a României continuă seria jocurilor amicale în Slovacia, la un turneu amical. România va debuta pe 4 august, în grupa C a turneului final de la Dublin, în compania Elveţiei. Din grupă mai fac parte Georgia, Israel şi Norvegia.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri