BIHOR. Încă un grup de transfugi, prins la frontiera cu Ungaria

Data publicării:
politist de frontiera

Şase irakieni, dintre care trei adulţi şi trei copii, au fost prinşi de poliţiştii de frontieră de la Sectorul Borş, în timp ce se îndreptau spre graniţa cu Ungaria. Solicitanţi de azil în România, aceştia au recunoscut că voiau să treacă ilegal în ţara vecină, de unde urmau să-şi continue drumul spre o ţară din Spațiul Schengen.

foto cu caracter ilustrativ

Seara trecută, în jurul orei 21, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Borş au observat şase persoane care se deplasau pe jos, spre graniţa cu Ungaria. Au fost oprite la aproape un kilometru de fâşie şi au fost duse la sediul sectorului pentru cercetări.

"În urma verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni irakieni, trei adulţi cu vârste cuprinse între 22 şi 28 de ani, respectiv trei minori cu vârste între 3 ani şi 5 de ani, toţi posesori de documente pentru solicitanţi de azil în țara noastră", a transmis purtătorul de cuvânt al ITPF Oradea, subcomisarul Loredana Chifor.

Irakienii au declarat că intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria ca să ajungă într-o ţară din Spaţiul Schengen. Acum sunt cercetaţi pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri