Bilanţ ISU Crişana | 30 de intervenţii pe zi, în primele cinci luni din 2017

Data actualizării: Data publicării:
incendiu Sacadat1

Nu trece oră fără ca în Bihor să nu se producă un incendiu, un accident sau o problemă medicală la care să fie nevoie de intervenția salvatorilor din cadrul ISU Crișana. În primele cinci luni ale acestui an, pompierii și echipajele SMURD Bihor au avut peste 4600 de operațiuni, dintre care mai bine de 400 au fost la incendii. În medie, au fost 30 de misiuni pe zi.

Din cele 4649 de intervenții contabilizate de la începutul anului până în luna mai, în cele mai multe - adică 3600 - au fost implicate echipajele SMURD Bihor.

Pompierii au intervenit la stingerea a 245 de incendii de vegetație uscată și la 180 de cazuri în care focul a cuprins diverse construcții.

"135 incendii s-au înregistrat la bunuri proprietate individuală (locuinţe, anexe, bunuri, mijloace de transport), 34 la bunuri de pe domeniul privat român (societăţi, asociaţii, fundaţii, culte), 8 la bunuri de pe domeniul public al statului român", a detaliat colonelul Sorin Caba, șeful ISU Crișana.

Cele mai multe dintre incendii au fost provocate de instalații electrice defecte și de coșuri de fum necurățate. În 14 cazuri focul a fost pus intenționat, în timp ce alte cinci incendii au pornit de la joaca cu focul a copiilor.

"Cele mai multe incendii s-au produs la construcţii de locuinţe (inclusiv anexe) individuale - 110, mijloace de transport (rutier, feroviar, inclusiv cele individuale) - 23, locuinţe în blocuri de locuit - 11", spune șeful ISU Crișana.

Cele mai multe incendii - adică 61% dintre cele înregistrate în Bihor - s-au produs în mediul rural.

"În urma incendiilor au fost înregistrate 4 persoane decedate, 11 rănite și 4 persoane salvate. Valoarea estimată a bunurilor salvate în urma incendiilor se cifrează la aproximativ 18.849.000 lei, iar valoarea bunurilor distruse se cifrează la circa 2.671.000 lei", a completat colonelul Sorin Caba.

În primele cinci luni ale anului, salvatorii din cadrul ISU Crioana au mai intervenit de 85 de ori la inundaţii, au salvat 15 animale şi au avut 12 cazuri de ridicare a muniţiilor neexplodate găsite în judeţ.

În ceea ce priveşte operaţiunile SMURD Bihor, acestea sunt în creştere faţă de anul trecut şi au ajuns la 3597. Cele mai multe intervenţii, peste 1.000, le-a avut Detaşamentul 2 Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiță
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri