BOX. Gală dedicată unui bihorean, campion al Europei

Data publicării:
sport box

Deţinătorul centurii Uniunii Europene la box profesionist, Alexandru Jur, va fi prezent, sâmbătă, la prima ediţie a galei care îi poartă numele. Pugilistul bihorean recunoaşte că emoţiile sunt la fel de mari ca atunci când urcă în ring.

„Pentru mine e o onoare, o mulţumire. Îi mulţumesc domnului Marin că a organizat gala aceasta, Cupa Alexandru Jur. Când am auzit prima dată am fost puţin, aşa, emoţionat. Şi acum am emoţii", spune Alexandru Jur, deţinătorul centurii UE la box.

Competiţia este organizată de Gym Mar Strong, care a dorit astfel să marcheze performanţele pugilistului care a facut primii paşi în cadrul clubului orădean.

„Să-i dăm Cezarului ce este al Cezarului, pentru că merită. Eu consider că este o datorie a mea să fac o gală de box pentru un campion european", susţine Ion Marin, organizatorul galei.

„Mă bucur că facem treaba asta pentru el, pentru că eu l-am iniţiat prima dată în box, la Sînmartin, şi m-am gândit foarte bine la el, ca atunci când vine în România să facem o gală, mai ales că a obţinut acest titlu european la profesionişti", explică Viorel Crăciunea, antrenor de box.

Gala va avea loc, sâmbătă, de la ora 16, în ringul sălii de box Gym Mar Strong din Ioşia şi va cuprinde 13 meciuri. În şapte dintre acestea vor lupta sportivi orădeni. Ceilalţi provin de la cluburi din Arad, Timişoara sau Debreţin.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri