Celelalte Cuvinte, 35 de ani de muzică rock. Trupa orădeană a sărbătorit printr-un concert alături de fanii săi

Data publicării:
celelalte cuvinte 35 1

Trupa Celelalte Cuvinte a sărbătorit vineri alături de fani, 35 de ani de muzică rock, într-un concert aniversar susţinut într-un local din Oradea. Peste 200 de spectatori de toate generaţiile au cântat alături de membrii formaţiei hit-uri vechi, dar şi cântece noi care se vor găsi pe un nou album. Ca un dar pentru publicul de acasă, cei cinci au ales să celebreze împlinirea celor 35 de ani de muzică bună în aceeşi zi a lunii februarie când au cântat pentru prima dată, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Oradea.

Povestea formaţiei Celelalte Cuvinte a început în timpul anilor de liceu de la Emanuil Gojdu, când Călin Pop, vocea şi chitaristul grupului, înfiinţa trupa sub numele de Sonic. Prima apariţie în faţa unui public s-a consemnat la Timişoara, în 1981, locul studenţiei membrilor formaţiei. Au urmat ani cu sute de concerte, dar şi cu opt albume de studio şi unul live.

Călin Pop, membru al formaţiei Celelalte Cuvinte: "Au trecut atât de repede de parcă ieri ar fi fost primul concert."

Tiberiu Pop, membru al formaţiei Celelalte Cuvinte: "În cei 35 de ani am auzit multe cuvinte, multe cuvinte pe care noi am obişnuit să le spunem aşa cum am simţit noi realitatea din jurul nostru, am trecut-o prin filtrul nostru şi am întors-o celor care au avut curiozitatea şi dorinţa să ne asculte."

Marcel Breazu, membru al formaţiei Celelalte Cuvinte: "Multe sacrificii, multe bucurii, multe realizări. E o viaţă!"

În ceea ce priveşte secretul longevităţii formaţiei, vocea grupului spune că "secretul ar putea fi şi este pasiunea maximă pentru muzică".

Celelalte Cuvinte se pregăteşte să scoată în viitorul apropiat şi o carte în care membrii vor depăna amintirile adunate de-a lungul anilor. Despre aceasta, Călin Pop, spune că este scrisă în proporţie de 70 la sută.

"Urmează să mai fie corectată şi să găsim o variantă pentru ca aceasta să fie ataşată unui material muzical."

Încă după prima oră de concert, fanii s-au dovedit a fi extrem de mulţumiţi de concertul aniversar. Unii dintre aceştia spun că au fost prezenţi la aproape toate evenimentele trupei.

"Eu îi văd de 35 de ani, 4 luni şi 2 zile. Nimic nu s-a schimbat în afară de faptul că au trecut 35 de ani peste ei."

"O atmosferă minunantă, mă simt foarte bine şi îmi pare bine că am apucat să ascult şi melodii mai noi de la ei."

"Am primit ce am aşteptat. Am aşteptat un concert bun, de calitate şi până acum cei 35 de ani sunt onoraţi cum se cuvine", consideră Florin Ardelean, lector universitar.

În ultima jumătate de oră, o bună parte din public s-a ridicat de la masă şi urmărit concertul din faţa scenei pentru a susţine trupa cu aplauze puternice şi versuri ştiute pe de rost.

Reporter: Beatrice Bungo
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri