Control al Ministerului Sportului la Asociaţia Judeţeană de Fotbal Bihor

Data actualizării: Data publicării:
scandal AJF

Cu mai puţin de o săptămână până la startul noii ediţii de campionat în fotbalul bihorean, conflictul dintre actuala conducere a Asociaţiei Judeţene de Fotbal și fosta conducere a arbitrilor bihoreni a mai consemnat un episod. În urma şedinţei de joi Comitetului Executiv al AJF, ex-preşedintele Comisiei Arbitrilor Bihor şi cei doi foşti vicepreşedinţi ai săi au fost declaraţi indezirabili.

"Începând de joi, orele 15, Octavian Şovre, Laurenţiu Danşa şi Marius Omuţ sunt declaraţi indezirabili în fotbalul bihorean cât şi în arbitrajul bihorean. Şi nu degeaba. Sunt încadraţi la încălcări repetate ale 13 articole din RODAF", susţine Radu Bitea, preşedintele AJF Bihor.

Bitea a explicat de ce măsura a fost luată acum, deși neînţelegerile dintre cele două părţi durează de aproape jumătate de an. "Am aşteptat cinci luni tocmai în ideea să se aplaneze acest conflict şi divergenţe. Dar se pare că s-au amplificat."

Situaţia a ajuns până la Ministerul Tineretului şi Sportului, care a început de azi un control la AJF Bihor. Asta chiar dacă mai marii fotbalului din judeţ spun că totul a pornit de la nişte sesizări false.

„Din moment ce am dovedit că acele petiţii, sesizări, sunt false, care mai este temeiul venirii dumneavoastră? Pentru că dacă treceţi peste aceste falsuri dovedite, înseamnă că comiteţi un abuz în serviciu. Bun, pe ordinul de control am fost vizaţi că vom veni veni în data de 22. M-am trezit cu un control inopinant", povesteşte Radu Bitea.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri