Cruzime | O căţeluşă a fost trasă după maşină şi apoi omorâtă

Data publicării:
catelusa omorata

Un nou caz revoltător de cruzime împotriva animalelor a încins spiritele în mediul online. Cadavrul unei căţeluşe a fost găsit legat de un gard, cu un lanţ, într-un oraş din Bihor. Cea care l-a descoperit spune că patrupedul era plin de răni, semn că a fost tras după un autovehicul. Poliţiştii din municipiu s-a autosesizat după ce pozele cu animalul au apărut pe o reţea de socializare.

Descoperirea a fost făcută la finalul săptămânii trecute în oraşul Salonta. Cadavrul animalului a fost găsit chiar de către cea care administrează adăpostul de câini din localitate.

"Aici a fost câinele legat cu lanţ de gard. Lanţul a fost întins, vizibil, a vrut să scape şi persoana respectivă cu bolovanul acesta l-a lovit în cap. Aici l-am găsit picat jos."

"Căţeluşa a fost legată şi abandonată lângă un gard, într-o zonă intens circulată, chiar aproape de spitalul din oraş şi la mai puţin de 50 de metri de singurul adăpost pentru câinii fără stăpân", a aflat Anca Deac, reporter Digi24 Oradea.

Căţeluşa nu avea mai mult de cinci ani, spune cea care a găsit-o. Corpul animalului era plin de răni, semn că a fost maltratat înainte de a fi ucis.

"- Categoric, a fost trasă ori după maşină ori după motocicletă şi pe termen îndelungat.
"- Credeţi că era un câine cu stăpân?
- Categoric. A fost înfometat. Ea a suferit probabil luni întregi, nu avea musculatură, era pur şi simplu piele şi os", consideră Antonia Kertesz, administratoarea adăpostului pentru câini fără stăpân din Salonta.

Cazul a ajuns în atenţia Poliţiei după ce a fost mediatizat pe o reţea de socializare. Cadavrul animalului a fost trimis Direcţia Sanitar Veterinară pentru autopsie.

"Au contactat-o pe doamna respectivă, au întocmit dosar penal în cauză şi efectuează cercetări pentru identificarea autorului şi tragerea acestuia la răspundere", a declarat subcomisarul Alina Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Voluntarii de la adăpostul din Salonta spun că în ultimul an a crescut numărul abandonurilor şi al cazurilor de cruzime împotriva animalelor.

"Eu de şase ani fac voluntariat aici şi aproximativ lunar, 1-2 cazuri, câini loviţi cu toporul în cap, maltrataţi, chinuiţi."

Iubitorii de animale sunt dispuşi să ofere o recompensă celor care oferă informaţii care să ducă la identificarea agresorului căţeluşei. Potrivit legii, actele de tortură împotriva animalelor sunt considerate infracţiune şi se pedepsesc cu închisoare de la trei luni la un an.

Reporter: Anca Deac
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri