Depunerea declaraţiilor de venit, lăsată pe ultimele zile

Data publicării:
declaratii 2

Din cele peste 18 mii de persoane autorizate în Bihor, mai puţin de 10 mii au trecut pe la ghişeele ANAF ca să-şi declare veniturile realizate anul trecut. Finanţiştii spun că, de obicei, această categorie de contribuabili amână până în ultimul moment depunerea declaraţiilor.

Tot aşa, în ceea ce priveşte sponsorizarea cu 2% din impozitul pe venit, puţin peste 30.000 de persoane au depus formularul la ghişeele finanţelor.

„Nu este un număr mare, pentru că în ultimii trei ani am avut parte de o creștere constantă: la 60.000, acum 3 ani, 63.000 acum 2 ani şi 68.000 anul trecut", susține Ioan Mihaiu, şeful Administraţiei Finanţelor Publice Bihor .

3 milioane de lei s-au strâns anul trecut din cele două procente din impozit donate de bihoreni. Cei mai mulţi bani au ajuns la SMURD, la biserici şi la fundaţiile caritabile. Pentru că fondurile strânse nu sunt puţine, unele primării şi-au înfiinţat fundaţii ca să adune bani pentru diverse proiecte.

Termenul limită de depunere a declaraţiilor de venit pentru 2013 şi a celor de redirecţionare a 2% din impozit este luni, 26 mai. Cei care nu respectă această dată riscă o amendă de până la 500 de lei.

reporter: Laura Breb
operator: Darius Pop

editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri