Dezinsecţie cu aparate scumpe în Oradea. 100.000 de euro plătiţi pentru utilajele de dezinsecţie şi deratizare

Data publicării:
DEZINSECTIE

Aparatele care vor ucid insectele au fost aduse din Italia. Substanţele sunt pulverizate în atmosferă şi duc la moartea instantanee a insectelor.

"Turbina care împrăştie insecticidul dispersează aceste particule fine şi foarte mici fără să deteriorăm suprafeţe, frunzişul este răsucit", explică Roxana Constantinescu, responsabilul pe Oradea al firmei de deratizare.

Pentru ţânţari, specialiştii au cumpărat curse speciale care atrag insectele de la 1500 de metri depărtare, după care le distrug. Aparatele vor fi montate în parcuri şi în zonele verzi.

Rozătoarele vor fi stârpite cu ajutorul unor momeli, care devin fosforescente în momentul în care sunt eliminate de șobolani. Astfel pot fi identificate zonele cu probleme.

"Am investit 100 de mii de euro în a aduce echipamente de ultimă oră. Pentru toate activităţile folosim substanţele care au apărut şi sunt în conformitate cu legislaţia, au apărut în ultima perioadă", susţine Sorin Velicu, directorul firmei de deratizare şi dezinsecţie.

"Am pregătit prin caietul de sarcini şi prin licitaţie patru tipuri de operaţii privind dezinsecţia, şase pentru tratamente fitosanitare şi două operaţii de deratizare", detaliază Mircea Stejeran, şef de serviciu în cadrul Primăriei Oradea.

Săptămâna viitoare urmează să ajungă în oraș alte două aparate performante pentru dezinsecție produse în Malaezia. Pentru serviciile de deratizare, dezinsecție și tratamente fitosanitare Primăria Oradea plătește 400 de mii de lei pe an.

reporter: Florina Fofiu
operator: Robert Rezmuves

editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri