Doctorul Ovidiu Pleşa, de la Casa de Pensii, condamnat la închisoare cu executare

Data actualizării: Data publicării:
medicul Plesa

3 ani de închisoare cu executare. Este sentinţa finală în cazul medicului Ovidiu Pleşa, de la Casa de Pensii Bihor, trimis în judecată pentru luare de mită de procurorii DNA Oradea.

Completul de judecători de la Curtea de Apel Oradea a admis în parte apelul DNA, cu precizarea că unul dintre judecători a făcut opinie separată, motiv pentru care a fost nevoie de adăugarea celui de-al treilea magistrat, în complet de divergenţă.

Astăzi, instanţa a desfiinţat în parte decizia Tribunalului şi a decis ca doctorul Ovidiu Pleşa să execute trei ani de închisoare în penitenciar.

Judecătorii au constatat că medicul Pleşa a achitat 55.975 de lei, "reprezentând totalul sumelor primite de acesta cu titlu de mită", şi au ridicat sechestrul de pe bunurile medicului.

Referitor la asistenta medicului, Monica Teodora Ignat, magistraţii au menţinut condamnarea la închisoare cu suspendare şi au obligat-o ca "pe durata termenului de supraveghere să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de Serviciul de probaţiune Bihor sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate".

Magistratul care a făcut opinie separată s-a declarat pentru suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei cu închisoarea aplicată lui Ovidiu Pleşa (foto jos).

Medicul orădean face parte din lotul de 10 cadre medicale, cinci doctori şi cinci asistente, prinse în flagrant delict de poliţişti în timp ce primeau mită din partea beneficiarilor de dosare de pensionare anticipată. În urma percheziţiilor făcute de poliţişti la cabinetele şi domiciliile celor 10 cadre medicale au fost descoperite sume importante de bani.

Ovidiu Pleşa este primul medic condamnat cu executare pentru luare de mită în acest dosar, după ce în prima instanţă fusese condamnat cu suspendare. În februarie 2017, medicul Ovidiu Pleşa şi asistenta sa au fost condamnaţi luni de Tribunalul Bihor la 3, respectiv, doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru luare de mită şi complicitate la luare de mită în formă continuată.

Sentinţa de azi a Curţii de Apel este definitivă, iar medicul a fost dus la Penitenciarul Oradea pentru executarea pedepsei.

Redactor: Bogdan Băcilă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri