Donaţii pentru Oradea. Din 2015 oraşului i-au fost dăruite servicii şi bunuri de 5,3 milioane de lei

Data actualizării: Data publicării:
DONATII_260916

Peste cinci milioane de lei - atât valorează serviciile şi bunurile donate municipiului Oradea în ultimii doi ani. De la coşuri de gunoi până la terenuri de sport ori prestarea unor lucrări, toate au fost făcute cadou de aproape 100 de firme şi persoane fizice din oraş. Pentru gestul lor nu primesc facilităţi fiscale, ci mulţumiri publice şi dreptul de a-şi trece numele pe mici panouri amplasate pe suprafeţele pe care le-au amenajat.

 

Coşuri de gunoi, aparate de joacă, terenuri de sport, utilaje ori prestarea unor lucrări de amenajare - sunt doar câteva din cadourile pe care Oradea le-a primit de la mai multe firme.

"De exemplu, au fost donate de o firmă coşuri de gunoi ce au fost montate în parcuri sau pe străzile din municipiu. O serie de alte produse au fost folosite la curăţenia oraşului", susţine Florin Birta, viceprimarul municipiului Oradea.

Un alt comerciant a oferit primăriei utilaje pentru curăţarea spaţiilor verzi.

"A fost şi problema discutată şi în Consiliul Local cu ambrozia care trebuie stârpită şi atunci mi s-a părut că motocoasele ar fi cele mai nimerite. Pentru lucrări mai mari s-au oferit două motofierăstraie, un aspirator de frunze şi un aparat de tuns gard viu", a detaliat Victor Cîrdei, reprezentantul unei firme donatoare.

Tot prin contribuţia benevolă a unor firme au fost amenajate zone pentru practicarea sportului în mai multe parcuri din Oradea.

"Eu consider că este un beneficiu pentru noi, pentru că putem juca pe gratis şi orice ar fi, sunt bune pentru noi."

"Nu mai trebuie să plătim pentru terenurile sintetice, în curtea şcolii sau pe terenurile de iarbă neamenajate."

Valoarea serviciilor ori produselor donate variază între câteva sute de lei şi mii de euro.

"Tot prin donaţii s-a ajuns la amenajarea sensurilor giratorii aflate la intrarea în oraş. Diverse firme au oferit plante, materiale sau gazon pentru înfrumuseţarea acestor zone", a aflat Bogdan Costea, reporter Digi24 Oradea.

"Facilităţi fiscale nu se acordă, deoarece considerăm că donaţia are sensul de a dona, nu neapărat de a primi ceva în schimb. Cei ce amenajează scuaruri pot să amplaseze acolo o tăbliţă cu numele firmei care a amenajat acel spaţiu", explică Anca Grama, purtătorul de cuvânt al Primăriei Oradea.

De anul trecut până acum, zeci de firme şi persoane fizice au donat oraşului bunuri şi servicii în valoare de peste cinci milioane de lei. De aceste gesturi au beneficiat spitalele din oraş, şcolile, clubul sportiv municipal ori Administraţia Social-Comunitară.

Reporteri: Bogdan Costea, Claudiu Mihuţ
Operatori: Gabor Szilagyi, Robert Rezmuves

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri