Două aparate, cumpărate pentru copiii bolnavi de cancer din donaţiile orădenilor

Data publicării:
infuzomate 310114

Echipamentele au fost achiziţionate în urma unei campanii derulate de o asociaţie sportivă din Oradea. În cadrul acesteia mai mulți voluntari au alergat sau au pedalat fără oprire, timp de 24 de ore.

"În Oradea a prins anvergură deja. Oamenii s-au implicat. Au venit, au donat, au înțeles mesajul nostru", spune Istvan Szokolszky, inițiatorul proiectului.

Au fost achiziţionate două infuzomate, necesare secției de oncologie pediatrică a spitalului.

"Este vorba de corectitudinea sau precizia cu care administrăm medicamentele. Sigur, asta garantează precizia dozării și implicit a succesului terapeutic", este de părere Ladislau Ritli, șeful clinicii de pediatrie din Oradea.

"În 2013 s-au strâns 20.700 de lei, din care am reușit să cumpărăm cele două aparate. Destul de scumpe, dar am înțeles că sunt și mai performante ca până acum", susţine Joszef Deme, președintele Clubului Sportiv Xttera Bihor.

De infuzomate vor beneficia anual, sute de copii. Este motivul pentru care sportivii orădeni care au demarat campania 24 de ore pentru un zâmbet, vor continua, an de an, să îi determine pe orădeni să întindă o mână de ajutor copiilor de pe secţia de oncologie.

reporter: Ariadna Bălăian
operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri