EURO U20 | România vs. Portugalia, un meci pentru un loc în semifinale

Data publicării:
romania-U20

Echipa națională de baschet a României se duelează în această seară cu Portugalia pentru un loc în semifinalele Campionatului European U 20, Divizia B, de la Oradea.

Echipa antrenată de Tudor Costescu are un bilanț general de 4-0 și a ajuns în sferturile de finală din poziția de câștigătoare a grupei C. În schimb, portughezii au câștigat patru partide și au pierdut un meci în grupa D, unde s-au clasat pe locul 2, în spatele Croației.

Confruntarea din această seară va fi al 7-lea duel direct dintre cele două echipe în cadrul Campionatului European sub 20 de ani. Până acum România și Portugalia și-au împărțit victoriile. La fel s-a întâmplat și în cele două jocuri amicale disputate săptămâna trecută.

Tricolorii au avantajul recuperărilor pe faza ofensivă, în timp ce portughezii reușesc mai multe intercepții și marchează cu lejeritate din spațiul de trei puncte.

Meciul va începe la ora 18:30, în Arena Antonio Alexe, iar intrarea este liberă. Tot astăzi se dispută și celelalte partide din sferturi, Polonia - Marea Britanie, Croația-Georgia și Rusia- Belgia.

Semifinalele vor avea loc sâmbătă, iar finalele se vor disputa duminică. Primele trei echipe clasate se califică în prima ligă a Campionatului European U 20.

Redactor: Claudiu Mihuț
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri