Filosoful Mihai Maci, la Vocile Bihorului: "Doamna Andronescu se reinventează la ministerul Educaţiei"

Data publicării:
Mihai Maci la Vocile Bihorului

"Doamna Andronescu se reinventează la ministerul Educaţiei", a comentat, ironic, filosoful Mihai Maci, propunerile ministrului de modificare a învăţământului românesc. "A fost de trei ori acolo, nu a observat până acum aceste neajunsuri?", se plânge Maci, care consideră că reformele vizate nu rezolvă problemele reale ale şcolii româneşti.

Filosoful orădean a comentat modificările anunţate de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, care ocupă pentru a patra oară această poziţie.

“Situaţia ar fi veselă, dacă nu ar fi tristă. E o parte a acestui paradox român. Dvs. aţi spus-o, doamna Andronescu este o figură vintage, a fost ministru de mai multe ori. E un om vechi care de fapt este nou, se reinventează, propune chiar o nouă lege a educaţiei.”

Una dintre modificările anunţate de Ecaterina Andronescu este repetenţia elevilor încă din clasa I.

“În principiu nu mi se pare o măsură bună. Nu ştiu dacă un copil de clasa I este suficient de conştient că este spre binele lui. Este o măsură represivă care poate avea două efecte: pe de o parte, efectul ar fi că l-ar dezechilibra complet şi de a-l face un om care nu mai poate urma treptele învăţământului, fie nu avea niciun efect şi se va întâmpla cum se întîmplă de obicei, prima oară te cade, a doua oare te trece obligatoriu”, explică Mihai Maci.

Clasele din învăţământul românesc sunt aglomerate, crede fiolosoful orădean, care dă exemplu reformei educaţionale lansate de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron.

“Sunt clasele prea mari, cum poţi să lucrezi cu asemenea clasă. Am mai spus, Emanuel Macron când a lansat reforma educaţiei în Franţa, în mod particular pentru mediile cu probleme, pentru mediile defavorizate, sărace, pentru ghetouri, primul lucru pe care l-a făcut au fost clasele de 12 elevi maximum 15. Noi avem clase ca şi pe vremea lui Ceauşescu."

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri