Final de liceu, cu profit pentru florari

Data actualizării: Data publicării:
FLORI_SCOALA_1

Au fost emoţii astăzi în licee, unde clopoţelul a anunţat ultima oră de curs pentru elevii de clasa a XII-a. Cu gândul la examenul de Bacalaureat care va începe în mai puţin de două săptămâni, tinerii şi-au luat "la revedere" de la colegi şi de la dascăli. Cei mai mulţi au venit la şcoală cu braţele pline de flori pentru doamnele profesoare. Este momentul pentru care florarii s-au pregătit din timp, iar vânzările sunt mult peste cele din ultimele luni.

FLORI_SCOALA_1
FLORI_SCOALA_1

Cu aplauze, cântece şi emoţii, elevii clasei a XII-a de la Colegiul Naţional "Emanuil Gojdu" din Oradea au pus punct astăzi celor patru ani de liceu. La ultima întâlnire au venit cu multe buchete pentru doamnele profesoare.

"- Văd că ai flori. Se mai poartă florile, mai oferiţi flori doamnelor profesoare?
- Da, din câte am vorbit cu colegii mei, cam toţi am cumpărat flori pentru doamna dirigintă", spune un elev.

Aşa se face că înainte de a ajunge la şcoală, elevii au trecut pe la florării.

"Am luat nişte flori pentru doamna dirigintă, pe meritul dânsei, care m-a ajutat foarte mult în aceşti ani, până la terminarea liceului", spune un absolvent.

Florăresele au remarcat că numărul elevilor care cumpără flori a crescut în ultimele zile. Alături de ei vin părinţi sau prieteni. "Băieţii trandafiri roşii, trandafirii coloraţi. În rest, buchetele rotunde, mai cochete, buchete mai lungi, părinţii, ceva mai mare, mai frumos."

Trandafirii, crinii şi florile de sezon au fost cele mai căutate flori.

"Preţul unui buchet începe de la 25 de lei, dar cine doreşte să ofere ceva deosebit, anul acesta se poartă florile în cutii", a remarcat Bianca Firezar, reporter Digi 24 Oradea.

În acest fel, costul unui buchet poate ajunge chiar şi la 200 de lei.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Florin Lucuţa
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri