FOTO. Un bihorean de 76 de ani a murit într-un incendiu

Data publicării:
incendiu Pietroasa3

O persoană şi-a pierdut viaţa într-un incendiu care a cuprins casa în care se afla. Întâmplarea s-a petrecut în satul Chijic, comuna Copăcel, la aproape o oră după miezul zilei.

incendiu victima
incendiu victima

Pompierii au fost alertaţi în jurul orei 12:55, printr-un telefon la numărul de urgenţă 112. Un localnic anunţa că focul a cuprins o casă şi că există și o victimă. Dou echipaje din cadrul Detaşamentului 1 Oradea au plecat spre locul indicat, însoţite de un echipaj al Serviciului de Ambulanță Județean.

„Din nefericire, în momentul sosirii la locul intervenției, pompierii militari au găsit trupul carbonizat al proprietarului în fața casei, lângă trepte, medicul prezent la fața locului declarând decesul bărbatului în vârstă de 76 de ani”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Crişana, căpitanul Camelia Roşca.

Flăcările care cuprinseseră camera de zi a locuinței a fost stins în mai puţin de o oră. Pompierii au stabilit că focul a pornit, din câte se pare, de la o ţigară.

Casă cuprinsă de foc

În localitatea Pietroasa, un alt incendiu violent a afectat în această dimineață o locuință. Chemați în jurul orei 6, pompierii de la stația din Ștei au intervenit de urgență și au descoperit că flăcări înalte de cinci metri au cuprins acoperișul casei.

Salvatorii au fost nevoiți să-și alimenteze autospeciale din Crișul Pietros, aflat în apropiere. Trei ore au luptat pompierii cu flăcările, pe o temperatură de aproximativ -18 grade.

incendiu Pietroasa
incendiu Pietroasa

„În urma producerii incendiului au ars tavanul mansardei şi învelitoarea de țiglă a acoperișului pe o suprafaţă de aproximativ 250 de metri pătraţi și s-au degradat bunurile aflate în mansardă. Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de coșul de fum deteriorat”, au transmis reprezentanţii ISU Crişana.

Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită.

600 de baloţi distruşi într-un incendiu

Cu câteva ore mai înainte, de această dată la Salonta, pompierii au fost chemaţi să stingă un incendiu produs la baloții de paie depozitați în curtea unei firme din Roit. Operațiunea a început în jurul miezului nopţii şi s-a terminat după aproape patru ore.

Deşi au ars aproape 600 de baloţi de paie, pompierii au reuşit să împiedice propagarea flăcărilor la hala de producție aflată foarte aproape, salvând astfel bunuri de o valoare semnificativă.

Primele indicii arată că focul a fost provocat de fumatul în locuri nepermise sau neprotejate corespunzător.

Editor web: Adrian Laboş
Foto: ISU Crişana

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri