HANDBAL. Valeria Motogna Beşe trăieşte la Oradea o a doua tinereţe în handbal

Data publicării:
sport motogna

Retrasă din activitate în urmă cu doi ani şi jumătate după o viaţă dedicată handbalului, Valeria Motogna Beşe nu a rezistat prea mult în afara terenului.

La 36 de ani, cu un titlu european şi mondial la tineret în palmares, cu opt titluri naţionale cucerite, dar şi o finală de Liga Campionilor disputată, fostul căpitan al naţionalei României nu s-a putut opune chemării revenirii pe teren. Cu ADN-ul handbalului în sânge, Vali a acceptat pe loc proiectul noii sale echipe, CSU Oradea, pentru care a debutat în liga secundă în octombrie anul trecut.

„Discuţia pe care am avut-o cu Doina Ardelean - ea mi-a prezentat un proiect care mi s-a părut interesant şi am zis de ce nu, să încerc”, spune Valeria Motogna Beşe.

Obionuita să-şi conducă echipele spre titluri naţionale sau finale europene, Valeria Motogna s-a acomodat rapid cu noua misiune la Oradea: model pentru mai tinerele colege.

„Este foarte bine şi rolul în rolul acesta şi chiar îmi place. Anul trecut am fost şi antrenor la o echipă de junioare III, mi-a plăcut foarte mult”, recunoaşte fostul căpitan al naţionalei de handbal feminin a României.

Prezenţa Valeriei Motogna Beşe în echipă, alături de o altă fostă campioană, Georgeta Vârtic, se vede. CSU Oradea este nevînvinsă în 2017 şi se laudă cu cinci victorii consecutive.

„Că am jucat în Divizia A, că am jucat în ligă, că am jucat în Liga Campionilor eu am jucat la fel. La fel am pus sufletul, la fel am dat tot ceea ce am putut pe teren, 100%”, încheie Valeria Motogna Beşe.

Reporter: Nicolae Mihalcea
Operator: Gabriel Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri