Incendiu provocat de o persoană fără adăpost în curtea unei grădinițe din Satu Mare

Data actualizării: Data publicării:
pompieri ISU fb

Incident grav joi seara, la o grădiniță din municipiul Satu Mare. O magazie aflată în curtea instituției a luat foc și a fost nevoie de intervenția a trei echipaje de pompieri pentru ca flăcările să nu se extindă la încăperile în care se aflau aparatura electrică și electrocasnică a grădiniței. Salvatorii bănuiesc că incendiul a fost provocat de o persoană fără adăpost.

foto arhivă

Alarma a fost dată în jurul orei 23:00, când Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Someș” a fost anunțat despre izbucnirea unui incendiu la o magazie de la Grădinița cu Program Prelungit „Guliver” Satu Mare.

Trei echipaje de pompieri cu două autospeciale și o ambulanță SMURD au pornit spre locul indicat.

„La momentul sosirii forțelor de intervenție, flăcările se manifestau la două încăperi ale magaziei, existând pericolul extinderii acestora la întreaga construcție. Intervenția promptă a pompierilor a contribuit la limitarea posibilelor pagube având în vedere faptul că în celelalte două încăperi se afla aparatură electronică și electrocasnică care deservește unitatea de învățământ”, a transmis maiorul Adriana Pop, purtătorul de cuvânt al ISU Satu Mare.

Nicio persoană nu a fost rănită, dar focul a distrus materiale didactice, o ușă din lemn și alte materiale combustibile și a afectat parțial tavanul și acoperișul magaziei.

„Cauza probabilă a producerii acestui incendiu a fost folosirea intenționată a unei surse de aprindere de către o persoană fără adăpost care a pătruns în curtea grădiniței prin escaladarea gardului”, a precizat maiorul Adriana Pop.

Editor web: Adrian Laboș

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri