Incendiu violent la o magazie plină cu parchet şi vopseluri, din Salonta

Data publicării:
incendiu casa (2)
foto arhivă / ISU Crişana

Un incendiu a cuprins în această dimineaţă, în jurul orei 8, o gospodărie situată pe strada Bartok Bela din municipiul bihorean Salonta. O oră şi jumătate s-au luptat pompierii pentru a stinge focul. Operaţiunea a fost îngreunată de materialele şi lichidele combustibile aflate în magazia în flăcări.

incendiu casa (2)
foto arhivă / ISU Crişana

În momentul sosirii pompierilor, focul cuprinsese o magazie lipită de casă şi o parte din acoperișul locuinței.

„Timp de aproximativ 1 oră și 30 de minute, pompierii militari au acționat cu două autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru stingerea incendiului și protecția locuinței, operațiunea fiind îngreunată de existenţa a numeroase materiale şi lichide combustibile depozitate în magazie (parchet laminat, vopsele, materiale textile, anvelope), care au favorizat dezvoltarea, pe timpul arderii, a unor temperaturi înalte şi degajarea unei cantităţi mari de gaze şi fum”, a transmis maiorul Camelia Roşca, purtătorul de cuvânt al ISU Crişana.

Salvatorii au reuşit să oprească flăcările să ajungă la casa de locuit şi la întregul acoperiş, întins pe circa 300 metri pătrați. În schimb, au ars magazia şi bunuri depozitate înăuntru, precum şi o treime din acoperişul casei.

"Cercetările efectuate au indicat faptul că evenimentul a fost, cel mai probabil, provocat de echipamente electrice de iluminat defecte sau amplasate necorespunzător”, a explicat maiorul Roşca.

Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri