Logo Paper: 1.000.000 de vizualizări pentru publicația elevilor de la liceul "Onisifor Ghibu" din Oradea

Data publicării:
logo paper

Un milion de vizualizări. Eeste recordul pe care l-a atins publicaţia online Logo Paper, realizată exclusiv de elevii liceului "Onisifor Ghibu" din Oradea. Platforma pe care liceenii se pot exprima pe diverse teme a atins o perfomanţă de invidiat chiar şi pentru presa online consacrată. Pentru a sărbători momentul, a fost organizat un eveniment unde au fost invitaţi jurnalişti din presa scrisă şi TV.

Platforma online Logo Paper a fost lansată în 2011, la iniţiativa unui profesor din cadrul liceului "Onisifor Ghibu". Fiecare elev a avut posibilitatea de a-şi prezenta aici opiniile.

"Are conţinut original care e emanat din aceasta comunitate şcolara a liceului Ghibu. Ei scriu şi despre alţi colegi de-ai lor din generaţie şi e un fel de autoportret, aşa, digital, în timp real, al generaţiei lor", spune Nicolae Ardelean, profesorul coordonator al proiectului Logo Paper.

În studioul radio-tv al şcolii, elevii îşi pot întregistra opiniile în format video sau audio. Au la dispoziţie echipamente cumpărate chiar de ei.

Adina Vesa, elevă în clasa a X-a: "De obicei subiectele le iau din persoanele cu care comunic sau le gasesc. Despre asta am scris."

Andreea Trif, elevă în clasa a X-a: "Scriem ce vrem noi, ce ne place, deci nu ce ne zice domnul profesor. Scriem orice, despre orice."

Alexandru Toader, elev în clasa a XI-a: "Viaţa de zi cu zi mă inspiră. Adică scriu ceea ce simt în majoritatea articolelor pe care le postez."

O dată cu numărul postărilor, a crescut şi cel al vizitatorilor. Dacă în 2014 publicaţia online avea 63 de mii de cititori, anul trecut a ajuns la aproape 76.000.

Flavia Bogdan, elevă în clasa a XI-a: "Mulţi mi-au zis că dau bine pe sticlă, făcând şi nişte materiale video la noi în studio. Poate mi-ar plăcea să fiu prezentatoare."

La evenimentul care a marcat un milion de vizualizări pentru Logo Paper au fost prezenţi şi jurnalişti cu exeperienţă, care au apreciat efortul liceenilor.

"Ei intră într-un sistem coerent, previzibil, până la urmă, predictibil, şi asta nu face decât să confere o notă de profesionalism site-ului pe care l-au făcut", este de părere Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul.

Deşi au atins acest număr impresionant de vizualizări, profesorii şi elevii de la liceul "Onisifor Ghibu" consideră că e mult mai important să te poţi exprima liber.

Reporter: Bianca Firezar
Operator: Gabor Szilagyi

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri