Memorie din pastile

Data publicării:
memorie-48971

Mulţi studenţi spun că au în această sesiune şi 10 examene. Adică au de înmagazinat o cantitate imensă de informaţii. Aşa că tinerii folosesc stimulente pentru memorie, dar nu de felul cunoscutei lecitine, ci tot felul de suplimente şi excitante neuronale.

Eugenia Hamza - farmacist

"In această perioadă creşte consumul cu aproximativ 20% pentru aceste preparate."

Medicii cred însă că aceste medicamente ar trebui eliberate doar cu reţetă. Efectele lor pot avea consecinţe foarte grave pentru studenţii care recurg la utilizarea lor.

dr. Gavril Cornuţiu - medic psihiatru

"Ceea ce se face forţat în sesiune cu aceste substanţe este o imensă păcăleală pentru că ai impresia că ai învăţat dar vei uita în jumătate de oră. Este un fals tratament , un fals prieten şi e un pericol pentru viitorul persoanei respective."

Eugenia Hamza - farmacist

"Noi recomandăm produse pe baze de plante nu cele pe bază de substanţe chimice care sunt contraindicate putând duce la alte efecte adverse."

Farmaciştii se referă la unele produse scoase la vânzare pe internet. Multe dintre acestea nu au prospecte care să prezinte efectele adverse şi nu au fost testate şi recunoscute de Agenţia Naţională a Medicamentului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri