Meniuri bio în grădiniţe

Data publicării:
stirea 207 20meniu-36739

Legume, fructe şi produse sută la sută naturale. Acestea vor fi din luna ianuarie ingredientele care vor compune meniurile celor mici din grădiniţe, ca să nu se confrunte cu probleme de greutate. Potrivit statisticilor oficiale, în prezent avem de 20 de ori mai mulţi copii supraponderali decât în urmă cu şapte ani.

"Mulţi dintre copii sunt supraponderali, cum am observat în raporturile mele anuale că avem copii supraponderali, ar fi foarte bună o alimentaţie bio" spune medicul scolar Nicoleta Ianta.

Unul din doi copii preşcolari are probleme cu greutatea, aşa că tot mai mulţi părinţi au ajuns să se orienteze spre meniuri cât mai sănătoase. Meniurile actuale vor fi disponibile, în paralel, cu cele bio, iar părinţii pot alege.

"Meniul bio ar fi o binecuvântare pentru mâncarea copiilor din grădiniţă şi asta pentru faptul că pe parcursul unei zile trei sferturi din această perioadă şi-o petrec în grădiniţe", spune Voichita Vancu, inspector responsabil de învăţământul preşcolar din Bihor

Unele grădiniţe din Oradea au deja meniuri care respectă cu stricteţe normele impuse de nutriţionişti pentru cei mici.

"Asigurăm un meniu variat care să asigure aportul necesar de calorii specifice copiilor preşcolari. Cu siguranţă nu veţi găsi în meniul nostru dulciuri, nu veţi găsi produse prăjite, totul este fiert, înăbuşit sau la cuptor", spune Dana Lucaci, directoarea Gradinitei nr.56 din Oradea.

Părinții pot alege dintre cele două meniuri, dar trebuie să știe că mâncarea bio va costa 16 lei, de două ori mai mult decât cea obișnuită.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri