Mihai Neşu - din fotbalist, ambasador al speranței copiilor

Data publicării:
mihaita nesu

Rareori văzut în public, după ce s-a retras în urma unui accident, fostul fotbalist Mihai Neșu a revenit în calitate de ambasador al copiilor cu grave probleme neuro-motorii. Deși imobilizat în scaunul cu rotile, Mihai Neşu participă la evenimente unde încearcă să convingă pe oricine că sunt șanse ca micii bolnavi să se vindece și să facă primii pași. Pentru asta este nevoie și de ajutorul bănesc al celor care înțeleg câtă suferință există acolo unde boala umbrește copilăria.

La balul caritabil organizat sâmbătă seara de notarii din Oradea a participat şi fostul fotbalist Mihai Neşu, care conduce o fundaţie care luptă pentru tratarea copiilor cu dizabilităţi. Vădit mișcat și uneori gâtuit de emoție, el a vorbit despre eforturile organizaţiei.

"O idee venită după multe plimbări ale mele prin lume, căutând terapii și încercând tot felul de soluții pentru îmbunătățirea sănătății mele."

"Momentan, avem 60 de copii care vin în regim săptămânal, în permanență, la centru de recuparare sfântul Nectarie din Oradea, dar pe lângă aceștia mai sunt 30 de copii din alte județe", a precizat Iulia Maria Băcăran, directoarea Fundaţiei Mihai Neşu.

În fiecare an fundația cheltuie în jur de 350 de mii de lei pentru a trata copiii. Banii sunt folosiţi atât pentru pregătirea profesională a celor 7 terapeuți pe care îi are, cât și pentru achiziționarea echipamentelor de ultimă generaţie.

"Eu am văzut din experință că dacă în terapie nu există continuitate, nici rezultatele nu apar", spune Mihai Neșu.

"Susținerea financiară e foarte importantă, pentru că sunt mulți angajați și fără specialiști nu putem face terapiile având în vedere că diagnosticele sunt destul de grave. Şi oamenii care vor să ajute pot să o facă și prin alte moduri - servicii, produse", susţine Iulia Maria Băcăran.

La balul caritabil au participat 70 de notari. Fiecare a donat cât a putut şi, în plus, unul dintre ei a cumpărat cu 7 mii de lei o minge de fotbal cu semnăturile jucătorilor naționalei, adusă chiar de Mihai Neşu.

"Ne-am dat seama că acolo e mai mult decât dorința de a ajuta, e o cantitate uriașă de suflet și de pasiune pusă și noi vrem să facem parte din acest moment și această bucurie de a ajuta", spune Marinela Baba, președinta Camerei Notarilor Publici Oradea.

"Pe mine mă ajută foarte mult și mă bucură foarte mult când îi văd ce putere de luptă au", a declarat Mihai Neșu.

Fostul fotbalist a decis să înființeze o fundație pentru ajutorarea copiilor cu dizabilităţi după ce a trăit el însuși drama unui accident ce l-a lăsat paralizat.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Florin Lucuța
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri