Minciuni la interviurile de angajare

Data publicării:
minciuni-44254

Claudiu Mihuț - reporter Digi24 Oradea

"Viitori angajați mint cel mai adesea când vine vorba de salariul și beneficiile avute la fostul loc de muncă. Românii mint și atunci când discută despre relația avută cu fostul șef dar și despre motivul plecării de la vechea campanie."

Ioan Mintaș - om de afaceri

"Salariul pe care l-a avut la firma la care a lucrat înainte , exagerează din punct de vedere a salariului pe care l-a luat pentru a te determina să îi dai un salar mai mare. "

În top, urmează exagerările legate de studiile și calificările obținute pe parcursul carierei. Cel mai des, cei care își caută un loc de muncă scriu în CV că au cel puţin cunoștințe medii de engleză, însă, în realitate, mulți abia se descurcă în limba lui Shakespeare.

Claudia Vidican- consultant resurse umane

"Cea mai simplă soluție în cazul în care job-ul necesită cunoașterea cel puțin la nivel mediu a unei limbi străine este contactarea telefonică a candidatului și vorbirea în limba străină respectivă."

O altă minciună des folosită în CV-uri tine de competențele în folosirea computerului. Patronii care nu au încredere în candidat și nici în scrisoarea de recomandare pot cere datele de contact ale fostului angajator.

Claudiu Vidican - consultant resurse umane

"Poate afla care era conduita profesional a persoanei, dacă întărzie, dacă respectă dead-lineurile, dacă manifest respect față de colegi."

Patronii și angajații firmelor de recrutare spun că şi-ar dori un sistem prin care să poată verifica experiența, anii de lucru ai candidatului, iar datele de contact ale fostei firme unde a lucrat și scrisoarea de recomandare să fie obligatorii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri