Mircea Chirilă, despre after-school şi programul "Şcoală după şcoală": "Ministerul Educaţiei e rupt de realităţile din România"

Data actualizării: Data publicării:
elevi

"Decizia de a interzice programul tip after school arată cât de rupt e Ministerul Educaţiei de realităţile din România". Este părerea jurnalistului Mircea Chirilă, care a criticat dur noul cod de etică din învăţământul românesc. "Mai bine se gândeau cum să-l fiscalizeze mai bine", este de părere Chirilă.

Noul cod de etică din învăţământul românesc, valabil din 4 octombrie, interzice cadrelor didactice să taxeze părinţii pentru activităţi în incinta şcolii, dar şi să mediteze elevii de la casă.

Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul: "Dacă voiau să intre în esenţa eticii, trebuia să îşi pună problema dacă e voie să mai faci meditaţii şi dacă se poate fiscaliza. La afterschool este o treabă negândită, nu de mirare având în vedere cine a trecut prin acest minister."

În cadrul programului after school, învăţătorii primesc sume de până la 30 de lei pe zi per copil, în baza unui PFA pe care fiecare cadru didactic îl are.

Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul: "Pornim de la nişte nevoie sociale normale. Ce fac cu copilul de la 12:00, nu fac nici muncă, nici nu mă pot ocupa de el. Eu ce fac cu copilul ăla? Acest minister este complet rupt de realitate, atât profesional cât şi din punct de vedere social."

Chirilă a vorbit şi despre felul în care oraşul s-a pregătit de ziua oraşului şi de Centenar. Ideea de a monta portrete ale marilor personalităţi care au făcut posibil momentul Unirii de la 1918 i se pare cât se poate de fericită jurnalistului orădean.

Mircea Chirilă, directorul săptămânalului Bihoreanul: "Mi-am imaginat pentru o clipă cum ar fi să punem pozele tâlharilor care conduc acum ţara, lângă ei, ce mare diferenţă între oamenii de atunci şi cei care ne conduc acum. Ideea de a împodobi oraşul odată la 100 de ani mi s-a părut foarte bună."

Primăria Oradea a montat mii de steaguri şi ghirlande tricolore în centrul municipiului. De asemenea, pe clădiri au apărut bannere cu portrete ale unor înaintaşi care au contribuit la Marea Unire.

Redactor: Bogdan Băcilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cel mai periculos lucru de pe Pământ: dacă stai lângă el 5 minute, te omoară în 2 zile și este foarte aproape...
Digi FM
Cât de grea este proba fizică de la recrutarea MApN. Ce trebuie să știi dacă ai tatuaje
Pro FM
Benny Blanco, primele declarații despre povestea de iubire pe care o trăiește cu Selena Gomez: „Râdem toată...
Film Now
Tom Cruise, surprins la bustul gol pe o plajă din Mallorca. La 61 de ani, celebrul actor cucerește cu fizicul...
Adevarul
Craterele uriașe de pe dealurile Hunedoarei, rămășițe din anii '50 ale Războiului Rece VIDEO
Newsweek
OFICIAL Cum pot primi pensionarii 1000 de lei în plus la pensie ? Exista o singură condiție
Digi FM
Colegii lui Mihai Onilă, revoltați după ce acesta a decis să plece din trupa AXXA: „Vom continua fără el, să...
Digi World
Boala despre care se cunosc „şocant” de puţine lucruri, potrivit experţilor
Digi Animal World
Momentul când o veveriță însetată se ține după un turist pentru a primit o gură de apă: „E atât de...
Film Now
Jennifer Lopez și Ben Affleck, la un pas divorț, la mai puțin doi ani de când s-au căsătorit. Un apropiat a...
UTV
Portalul dintre New York si Dublin a fost inchis din cauza “comportamentului neadecvat”