Noapte de rugăciune la mănăstirea Nicula. Zeci de mii de credincioşi au participat la slujba ţinută la mănăstirea din Cluj

Data publicării:
stire nicula

Icoana făcătoare de minuni a fost scoasă din biserică, fiind apoi purtată în procesiune de preoţi. În tot acest timp, credincioşii mai pioşi au înconjurat bisericuţa de lemn din curtea mănăstirii pe coate şi genunchi, rostind rugăciuni.

Majoritatea credincioşilor vin an de an la Mănăstirea Nicula, purtând în suflet speranţa că icoana Maicii Domnului îi va feri de boli şi suferinţă

"De 26 de ani venim, suntem mai mulţi. M-au ajutat rugăciunile, Doamne fi lăudat, că foarte bine mă aflu", spune o femeie.

Iar tradiţia este dusă mai departe de cei tineri. "Vin de 12 ani şi ne rugăm pentru sănătate, putere, minte, căsătorie", spune un credincios. "Am venit pentru slujbă şi pentru că avem mare evlavie la Maica Domnului", explică o altă femeie.

După slujba de liturghie de la miezul nopţii, credincioşii au dormit, ca de obicei, sub cerul liber pe nylon, pături sau în corturi. Până acum, peste 20.000 de credincioşi ortodocşi şi greco-catolci au sosit la mănăstirea Nicula.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri