O profesoară de la Facultatea de Medicină din Oradea, reţinută pentru mită

Data actualizării: Data publicării:
cladire medicina

O profesoară universitară din Oradea a fost reținută de procurorii Parchetului Bihor pentru 24 de ore sub acuzaţii de corupţie. Adriana Pirte este acuzată că a luat mită de la mai mulți studenți pentru a-i trece examenele. Profesoara este șefa Departamentului de Medicină Dentară a Facultății de Medicină și Farmacie din Oradea.

cladire medicina

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor spun că Adriana Pirte ar fi primit în perioada mai - septembrie 2016, de la mai mulţi studenţi, sume cuprinse între 50 și 400 de euro, dar și parfurmuri sau bijuterii. "Atențiile" şi banii ar fi fost ceruți pentru a-i trece la examenele de la materiile pe care le preda.

Ar i vorba, spun anchetatorii, despre nu mai puțin de 15 astfel de infracțiuni de luare de mită.

"Avându-se în vedere că în cauză există probe și indicii temeinice din care rezultă suspiciunea rezonabilă că inculpata a săvârșit infracțiunile descrise mai sus, prin Ordonanța din data de 09.02.2017 s-a dispus reținerea susnumitei pentru 24 de ore", au transmis procurorii bihoreni.

Procurorii au beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Poliţiei Bihor.

Acesta nu este primul astfel de caz de corupţie în care sunt implicați profesori universitari ai Facultății de Medicină din Oradea. În urmă cu trei ani, un alt profesor al aceleaşi instituţii, Constantin Romanul, a fost prins de procurori în flagrant delict în timp ce primea mită de la studenți pentru a-i trece examenele.

Redactor: Adrian Ciucuriţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri