Oferta USR | Clotilde Armand a venit la lansarea candidaţilor din Bihor

Data publicării:
Clotilde Armand

"Vrem să schimbăm percepţia românilor despre Senat şi Camera Deputaţilor şi să obţinem cel puţin 10% din voturi în Bihor". Sunt obiectivele Uniunii Salvaţi România, care şi-a prezentat marţi principalii candidaţi ai partidului în Bihor, în prezenţa vicepreşedintelui partidului, Clotilde Armand. La alegerile parlamentare din luna decembrie, filiala Bihor a USR vrea să obţină două locuri de deputaţi şi un fotoliu de senator.

Partidul condus de Nicuşor Dan, Uniunea Salvaţi România, şi-a prezentat marţi dimineaţă principalii candidaţi din Bihor la alegerile parlamentare din luna decembrie. Primul pe lista pentru Senat este avocatul orădean Cristian Rusu, care în ultimii ani a câştigat mai multe procese controversate.

"Am reuşit să atacăm cu succes taxa de televiziune care ar trebui plătită de persoanele juridice. Precedentul privind facebook, condamnarea la daune morale pentru exprimarea unor cuvinte nepotrivite în spaţiul public", a detaliat Rusu.

Pentru Camera Deputaţilor, primul pe lista USR este notarul Silviu Dehelean. Potrivit acestuia, "scopul unei norme juridice nu trebuie să fie acela de a sancţiona neapărat ,ci să-şi atingă scopul şi anume că oamenii să se conformeze acelei reguli".

Silviu Dehelean este urmat pe listă de Nadia Pal, cea care anul trecut a început o campanie împotriva mirosului neplăcut provenit de la o fermă de porci de la marginea Oradei.

"Trebuie regândite distanţele dintre ferme şi spaţiile şi comunităţile de oameni, de proprietari. De asemenea, trebuie regândite şi impuse acele anlize a calităţii aerului", a precizat candidata USR Bihor.

În opinia Clotildei Armand, vicepreşedinte al USR, "faptele noastre spun cine suntem noi, ce am construit noi în viaţă, ce lupte am dus. Toţi oamenii de aici au meseria lor şi o fac bine, au şi realizări."

Armand, cea care în vară a fost aproape să câştige Primăria sectorului 1 din Bucureşti, spune că partidul pe care îl reprezintă este unul anticorupţie, pro transparenţă şi îndreptat împotriva birocraţiei. Reprezentanţii USR au reuşit să strângă cele 400.000 de semnături necesare depunerii candidaturilor, dintre care 30% în Bucureşti. Vicepreşedintele USR a răspuns şi formaţiunilor politice care o acuză că face jocurile străinilor.

"Medicii care sunt în Franţa, medicii români sunt foarte apreciaţi, mulţi intelectuali, mulţi oameni în academii. Partidul care îi ajută pe străini sunt aceştia care sunt la putere de 26 de ani, ei i-au trimis afară pe aceşti oameni."

La alegerile din 11 decembrie, reprezentanţii USR speră să obţină 10% din voturile alegătorilor la nivel naţional, iar la nivelul judeţului Bihor aceştia mizează pe două posturi de deputat şi unul de senator.

Reporter: Claudiu Mihuţ
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri