Ora Pamantului în Oradea

Data publicării:
ora 20pamantului-56989

Earth Hour, în traducere ora pământului, a fost sarbatorită pentru prima dată în 2008 în Australia. De atunci în fiecare an în mai multe zone de pe glob oamenii sting lumina timp de o oră în semn de protest față de risipa de resurse pe care omenirea o face zi de zi. O oră nu este de ajuns spun organizatorii care își doresc ca de la an la an orădenii și nu numai să recicleze cât mai mult și să consume cat mai puține resurse.

Sincron Ioana Orțan - organizator

"Timp de o oră noi vom stinge lumina simbolic dar ar trebui să încercăm să păstrăm resursele cât putem de mult să cunsumăm cât mai puțină apă la duș un minut în minus de duș salvează între 18 - 27 de litri de apă."

Participantii susțin că economie de resurse poate fi facuta foarte uosr fara a crea discomfort. Cei care au ales să îndure frigul și să petreacă o oră în aer liber pe întuneric au avut la dispoziție o serie de activități care au demonstrat încă odată că pentru distracție și voie bună nu ai nevoie de curent. Cei mai urmariti au fost magicieni orădeni Eduard șI Bianca care le-au explicat celor prezenți câteva trucuri.

Intre 20:30 timp de o ora sediul Primăriei și Teatrul de Stat au rămas cufundate în beznă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri