ORADEA. Accident la magistrală. Un maistru a ajuns la spital după ce a căzut într-un canal cu apă fierbinte

Data publicării:
BETA accident magistrala

În noaptea de miercuri spre joi, în timp ce muncitorii de la termoficare încercau să remedieze avaria care a lăsat în frig o mare parte din Oradea, un maistru a venit să le dea o mână de ajutor. Martorii spun că bărbatul a urcat pe scara unui excavator ca să discute cu un mecanic.

"Când s-a dat jos s-a dezechilibrat, a alunecat a căzut într-un canal termic unde era apă fierbinte", spune Mihai Cabai, directorul Termoficare Oradea.

"Se pare că undeva, în jur de ora 3 noaptea, maistrul în cauză, un bărbat de 51 de ani a alunecat şi a căzut în deschiderea de aproximativ 4 metri pătraţi", susţine Marius Rotar, directorul ITM Bihor.

Chemat de urgenţă, un echipaj SMURD l-a dus pe maistrul rănit la Spitalul Judeţean din Oradea.

"Pacientul a fost adus după o cădere într-un canal tehnic cu leziuni la nivelul capului un traumatism cranian cu fracturi şi mici henoragii la nivelul creierului precum şi arsură pe aproximativ 30% din suprafaţa corporală", spune dr. Hadrian Borcea, directorul medical al Spitalului Judeţean din Oradea.

Şefii societăţii Termoficare au cerut explicaţii în legătură cu prezenţa maistrului în locul unde se muncea pentru remedierea avariei.

"De la şefii lui ierahici, ştiu că el nu a fost în timpul serviciului în timpul muncii, el a fost în afara programului de lucru", susţine Mihai Cabai, directorul societăţii Termoficare Oradea.

Incidentul este anchetat de Inspectoratul de Muncă Bihor. Pentru că Starea rănitului este gravă, medicii orădeni încearcă să obţină aprobarea pentru transportarea lui cu o aeronavă militară La spitalul Floreasca din Capitală.

reporter: Bogdan Costea
operator: Gabor Szilagyi
editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri