ORADEA. Din 1 februarie pot fi ridicate vehiculele parcate ilegal

Data publicării:
ridicare masini

Haosul care domneşte acum în mai multe zone din Oradea, din cauza maşinilor parcate neregulamentar, va dispărea din 1 februarie. Este dorinţa şoferilor şi promisiunea autorităţilor care vor relua operaţiunile de ridcare a vehiculelor care încurcă traficul. De luna viitoare intră în vigoare legea care permite acest lucru.

Încă de la primele ore ale zilei, circulaţia în mai multe zone ale Oradei devine un coşmar din cauza maşinilor parcate peste tot. Unii şoferi folosesc trotuarul ca loc de parcare gratuit. Alţii găsesc spaţii verzi sau curţi interioare unde îşi lasă vehiculele. Asta în timp ce zeci de locuri stau neocupate în parcările amenajate.

"Unii şoferi parchează maşinile în intersecţii, blocând astfel vizibilitatea altor conducători auto. Alţii parchează de-a dreptul pe trecerea de pietoni", a observat Bogdan Costea, reporter Digi 24 Oradea.

Situaţia va fi reglementată cât de curând, promit autorităţile locale. Mai precis, din 1 februarie, când intră în vigoare legea care permite din nou ridicarea maşinilor parcate neregulamentar.

"Vom trece la ridicarea de maşini acolo unde parchează ilegal, acolo unde blochează accese, unde blochează trotuare începând cu 1 februarie, în baza unei colaborări dintre Poliţia Locală, naţională şi Direcţia de Patrimoniu ce operează aceste maşini", a anunţat Ilie Bolojan, primarul Oradei.

"La nivelul Poliţiei Locale Oradea vor acţiona două autospeciale care vor avea atribuţia de a ridica maşinile parcate neregulamentar", a detaliat Monica Ambro, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Oradea.

Şoferii sunt de acord cu reluarea ridicării maşinilor care încurcă traficul.

"Este binevenită! O să avem mai multe locuri de parcări."

"Mai multă ordine în trafic, în parcări sau lângă parcări mai bine zis."

Şoferii ale căror maşini vor fi ridicate vor fi obligaţi să achite o taxă de 300 de lei sau jumătate, dacă se prezintă înainte ca vehiculul să fie transportat spre locul de depozitare. La aceasta se va adăuga amenda pentru oprire sau staţionare ilegală, cuprinsă între 290 şi 725 de lei.

Reporter: Bogdan Costea
Operator: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri