Pârjol în Bihor. 38 de grade la umbră. Orădenii s-au refugiat în parcuri şi în ştranduri

Data publicării:
DSCN1731

Codul portocaliu de caniculă și-a intrat în drepturi încă de aseară, atunci când la ora 23 termometrele indicau o temperatură de nu mai puțin de 27 de grade Celsius. Astăzi, la orele prânzului temperaturile au ajuns chiar şi 38 de grade în Oradea. în timp ce printre betoanele încinse ale oraşului valorile termice au sărit cu mult de 40 de grade. Ca să scape de căldura sufocantă, mii de oameni s-au refugiat în ştrandurile din oraş. Nu toţi au respectat măsurile de protecţie.

"Vin leșinați îi aduce pe brațe bodyguard-ul și îi pune să le dăm primul ajutor", spune Iuliana Hadade, asistentă în ștrandul Ioșia din Oradea.

Cei care au fost nevoiţi să iasă în oraş la orele amiezii au căutat să se răcorească lângă fântânile arteziene. Vânzările de apă minerală şi de îngheţată au explodat pur şi simplu, în timp ce băncile aflate la umbra copacilor din parcuri au fost o adevărată binecuvântare pentru oamenii storşi de puteri. Răcoarea binefăcătoare a containerelor anti-caniculă a fost căutată de zeci de oameni.

Cei care nu au mai rezistat caniculei au chemat în ajutor echipajele Ambulanţei. Salvatorii au primit cu 30% mai multe solicitări decât în urmă cu câteva zile.

Meteorologii spun că până vineri codul portocaliu de caniculă va domina vestul ţării. La sfârșitul săptămânii temperaturile scad și sunt așteptate furtuni violente.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri