Pista Aeroportului Baia Mare, în aşteptare

Data publicării:
aeroport Baia Mare3

Drept urmare au sesizat Comisia Națională pentru Soluționarea Contestațiilor, care va da un verdict în cel mult 20 de zile. În acest interval nu se va face nici o lucrare la pistă. 

Contestaţia nu e singura problemă a aeroportului. Contractul de finanţare nu a fost încă semnat, după ce Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării a cerut clarificări legate de lucrări. Abia după ce acestea vor fi evaluate şi aprobate, Consiliului Judeţean va avea banii disponibili pentru operaţiunile ce ar trebui să fie gata până pe 31 decembrie. Costurile sunt estimate la aproximativ 13 milioane de euro.

Zamfir Ciceu, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş: "Chiar în situaţia în care vom avea un executant, dar contractul de finanţare nu este semnat, atunci acel executant nu va avea ce face. Deci noi trebuie să ne concentrăm acum pe ceea ce înseamnă partea de contract de finanţare şi după aceea urmează, evident, execuţia."

Dorin Buda, directorul Aeroportului Internaţional Baia Mare: "Uniunea Europeană ne-a dat o derogare de doi ani. Noi am depus cererea de finanţare pentru exerciţiul bugetar al Uniunii Europene 2007-2013, nu am reuşit să atragem fondurile până în 2013. UE ne-a mai dat o derogare de un an, până în 2015, dar am înţeles că nu vor fi de acord să se mai prelungească."

Redactor: Adrian Ciucuriţă
Operator: Kristian Kosa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri