Planuri pentru 2017. Primarul Ilie Bolojan şi-a prezentat proiectele pentru Oradea

Data actualizării: Data publicării:
proiecte bolojan

2017 ar trebui sã fie un an administrativ, nu unul politic! O spune primarul Ilie Bolojan, care a prezentat pachetul de proiecte pe care încearcă să le realizeze din acest an în Oradea. Acestea se referă la mai multe domenii şi au ca scop dezvoltarea urbană şi îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă ale locuitorilor.

Ilie Bolojan a declarat că ţinta administraţiei locale este să menţină şi în acest an un buget de investiţii de cel puţin 10 milioane de euro. Asta, în afara altor finanţări de tip european, guvernamental sau parteneriate publice private.

"Având în vedere că la începutul acestui an Guvernul României a adoptat unele măsuri care aparent sunt bune, ele, din păcate, au impact negativ asupra bugetului oraşului, care se ridică la peste două milioane de euro", susţine primarul Oradei. "Decizia pe care am luat-o a fost să aducem corecţii faţă de aceste măsuri astfel încât să menţinem bugetul de investiţii."

Corecţiile se referã la reducerea cheltuielilor de personal şi de funcţionare în Primãrie, precum şi creşterea veniturilor.

Primarul Bolojan a declarat cã şi în 2017, municipalitatea se va concentra pe atragerea de fonduri europene: "Sunt câteva proiecte europene care, odată implementate în Oradea, ar ajuta la dezvoltarea oraşului de a rezolva problemele de sistem, de mobilitate urbană, de competitivitatea a oraşului nostru."

Cele mai semnificative lucrãri ce vor fi demarate în 2017 în Oradea vor fi cele de infrastructurã. Printre ele, realizarea unui pod rutier în locul actualei treceri de lângã Centrul de calcul.

"O altã lucrare importantã este cea de realizare a legãturii dintre Strada Bihorului şi din zona serpentinelor spre Paleu şi giraţia de la Real-Episcopia. O lucrare importantã a cãrei documentaţie trebuie sã o finalizãm anul acesta este îmbunãtãţirea circulaţiei în Centrul Civic", a specificat edilul orădean.

La acestea se adaugã prelungirea liniilor de tramvai între Calea Aradului şi Universitatea din Oradea, continuarea lucrãrilor de realizare a magistralelor de apã caldã, parcãri şi zone verzi în jurul viitoarei sãli de sport din municipiu.

De asemenea, în oraş vor fi modificãri în ceea ce priveşte sistemul de colectare a deşeurilor, de refacere a faţadelor clãdirilor istorice şi vor fi organizate periodic evenimente culturale.

"În anul 2017, administrația locală va începe reabilitarea mai multor clădiri monument din centru, precum casa Adorjan, a tuturor clădirilor din Piața Ferdinand; practic toate clădirile importante de pe pietonal vor fi reabilitate în anul 2017 și în cursul anului viitor", se arată într-un comunicat al Primăriei Oradea.

Reporter: Bogdan Costea
Operatori: Constantin Gheorghiţă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri