PPMT susţine partidul de guvernamânt din Ungaria

Data publicării:
PPMT alegeri Ungaria

Organizaţia judeţeană a Partidului Popular Maghiar din Transilvania şi-a desemnat favoriţii la alegerile parlamentare din Ungaria, de anul viitor. Şefii formaţiunii au anunţat azi că PPMT va sprijini actualul Guvern maghiar la scrutinul din 2018. La alegerile din ţara vecină vor putea vota şi cei aproape o jumătate de milion de români care au şi cetăţenia maghiară.

Istvan Csomortanyi, preşedintele PPMT Bihor: "Partidul Popular Maghiar din Transilvania, ca şi un aliat, ca şi un partener strategic al partidelor de guvernământ din Ungaria va face tot ce este posibil ca acest Guvern să-şi poată continua munca începută."

În acest sens, organizaţia judeţeană a PPMT vrea să-i mobilizeze pe românii care au şi cetăţenie maghiară să se înregistreze în baza electorală de date ca să poată vota anul viitor.

Istvan Csomortanyi, preşedintele PPMT Bihor: "Să-şi verifice actele şi statutul de a figura în evidenţele electorale maghiare pentru a putea vota prin corespondenţă."

Pe lângă aceasta, liderii judeţeni ai Partidului Popular Maghiar din Transilvania au cerut Guvernului român să întărească protecţia graniţelor prin preluarea metodelor folosite de alte state vecine. Asta în contextul în care alte ţări s-au confruntat cu probleme din cauza valului de migranţi ilegali.

Istvan Csomortanyi, preşedintele PPMT Bihor: "Prin construirea unui gard la frontiera dintre România şi Serbia din Banat, un gard care ar închide frontiera, dar nu ar închide punctele de trecere a frontierei, doar migranţii ilegali."

Ungaria a ridicat deja două garduri la graniţa cu Serbia, măsura prin care a fost redus semnificativ numărul imigranţilor care au pătruns pe teritoriul maghiar.

Reporter: Anca Deac
Operator: Constantin Gheorghiţă
Editor web: Adrian Laboş

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri