Pregătiri de Paște în Ungaria. În Hajduszoboszlo jumătate dintre turiști vin România

Data publicării:
paste Ungaria

La 70 de kilometri de Oradea va fi în acest weekend multă distracţie şi relaxare. Mii de turiști sunt așteptați să își petreacă Paștele catolic în Hajduszoboszlo.

"În cadrul sărbătorilor pascale, în fiecare zi de vineri până luni așteptăm peste 1000 de vizitatori. Dintre aceștia 50% sunt români", spune Zsuzsa Szilagyi, PR în cadrul aqua park-ului din Hajduszoboszlo.

Unul dintre principalele puncte de atracție va fi aquapark-ul din centrul stațiunii. Acolo vor fi organizate petreceri cu spumă și spectacole de dans tradițional.
Program special au pregătit și hotelierii. Pentru adulți, SPA-urile vor oferi momente de răsfăț, iar copiii vor face întreceri cu ouă de ciocolată.

"Avem pregătit un pachet special pentru oaspeții noștri care conține demipensiune în hotel, o masă la prânz de supă, un welcome drink și o prăjitură welcome. Pentru adulți o mască facială My-Hsin-Ni, pentru copii foarte, foarte multe programe în hotel cu iepurași, cu căluți ponei", susţine Jozsef Kovacs, șef de restaurant la un hotel de patru stele din Hajduszoboszlo.

Numărătoarea inversă a început și în bucătăriile restaurantelor din staţiunea maghiară.

"Vom prepara mâncăruri tradiționale: friptură de miel cu rozmarin, papricaș din carne de iepure. Vor fi platouri cu ciolan afumat și gustări din șuncă afumată. Totodată, vom amenaja un colț unde vom servi produse de patiserie și ciocolată", spune Gabor Deak, bucătar la un restaurant din Hajduszoboszlo.

În vacanța de Paște cazarea la un hotel de 4 stele va costa 83 de euro pe noapte pentru fiecare persoană. Cei care optează pentru o cameră dublă plătesc 69 de euro. La un hotel de trei stele vor plăti:

"În jur de 90 de euro două nopți pe persoană. Aici avem incluse cazarea cu demipensiune, plus masa festivă de Paște. Duminica pentru copii avem, căutăm ouă. Ascundem ouă și ne jucăm puțin", a detaliat Eva Palvolgyi, directoarea unui hotel de trei stele din Hajduszoboszlo.

La pensiuni și apartamente cazarea costă doar 10 euro de persoană. După Paștele Catolic, în Hajduszoboszlo încep pregătirile pentru Paștele Ortodox. Rezervări au început să se facă încă din luna ianuarie, iar hotelierii speră ca numărul turiștilor români să se dubleze.

Reporter: Diana Grad
Operator: Robert Rezmuves>

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri