Pregătiri de post

Data publicării:
stire 20post-33415

Este Lăsatul Secului. Din această seară, credincioşii nu vor mai consuma produse de origine animală timp de 40 de zile. Preoţii spun că acesta este un post al bucuriei,adică un post mai uşor, cu multe dezlegări la peşte.

Zacusca, dulceaţa, fructele şi legumele sunt doar câteva dintre produsele pe care credincioşii le consumă în perioada Postului Crăciunului. Precupeţele din piaţă îi aşteaptă pe cei care respectă tradiţia creştină cu preparate ca la mama acasă.

Şi in marele lanturi de magazine şi-au amenajat rafturi speciale cu produse vegetale. Pentru creştini acesta este cel mai blând post din anul bisericesc.

"Sunt câteva zile de dezlegare. Sunt în special sâmbetele şi duminicile acestui Post cu precădere, mai apoi sărbătoarea Sfântului Nicolae, este o zi în care biserica a rânduit să facă un pogorământ în care creştinii să poată consuma atât peşte cât şi vin" ne-a spus, preotul Ioan Codorean.

"Le recomand bineînţeles, ca la sfârşitul postului să nu realizeze o trecere bruscă de la alimentaţia fără produse carnate, după cum ştiţi la o alimentaţie bogată în carne, bogată în grăsimi şi bineînţeles o alimentaţie bogată în alcool", a afirmat dr. Amorin Popa, medic diabetolog.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri