Pregătiri pentru un maraton de 140 de kilometri. Doi orădeni vor participa la concursul Orobie Ultra Trail, din Alpii italieni

Data publicării:
MARATONISTI 2

140 de kilometri, parcurşi în alergare în cel mult 47 de ore la o altitudine de aproape 1000 de metri. Asta înseamnă concursul Orobie Ultra Trail, în care doar concurenţii care termină în mai puţin de 26 de ore apar în clasamentul competiţiei. Printre cei care vor alerga în istovitoarea cursă se află în acest an doi orădeni: Jozsef Deme şi Istvan Szokolszky. Conştienţi de dificultatea întrecerii, cei doi au început antrenamentele cu şase luni înaintea cursei, pe dealurile de lângă Oradea.

"Fiind aproape de Oradea, asta este o zonă cât de cât asemănătoare cu condiţiile de alergare montană", spune Jozsef Deme.

"De obicei, alergăm în jur de 20-25 de kilometri zilnic. Încercăm să facem diferenţa cat mai mare de nivel, fiindcă aceasta ne pregăteşte pentru cursa din Italia", explică Istvan Szokolszky, participant la Orobie Ultra Trail.

O cursă care impune reguli stricte alergătorilor.

"Echipamente care se vor verifica înainte de start, cum ar fi folia de supravieţuire, recipient cu lichid cel puţin un litru de apă sau pelerina de ploaie frontală, care sunt obligatorii", detaliază Jozsef Deme

"Trebuie sa fii cumva un inginer al propriului corp, adică trebuie să ştii când să te opreşti, când te alimentezi, când te hidratezi, unde sunt punctele cheie ale cursei, ce temperatură este afară."

În ciuda condiţiilor dificile, cei doi sportivi îşi doresc să ajungă cât mai sus în clasamentul competiţiei.

Istvan Szokolszky: "Eu am planuri măreţe: să vin în primii 10, pe general, ceea ce înseamnă că trebuie să parcurg traseul în aproximativ 26 de ore."

Jozsef Deme: "La o întrecere aşa de lungă nu am mai participat, deci asta va fi prima. Am mai participat anul trecut la un concurs de 85 de kilometri. Până acum am reuşit să mă clasez în primii 20 la fiecare competiţie."

Maratonul Orobie Ultra Trail va începe pe 29 iulie, la amiază şi va putea fi urmărit în direct pe pagina de internet a competiţiei. 800 de atleţi se vor alinia la start, iar câştigătorii primelor trei locuri vor fi premiaţi cu echipamente sportive.

Reporter: Romana Fărcaş
Operator: Florin Lucuţa

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri